наднормено тегло и кардиопроблеми

Наднорменото тегло е един от факторите за проява на кардиологичен проблем при домашните любимци и за да се повлияе подобно заболяване от насрочената терапия, е необходим специален хранителен режим. Това разясни д-р Николай Първанов във връзка с наличието и разпознаването на кардиологични проблеми при домашните любимци. Ако теглото на животинчето за породата и за индивидуалните му особености е нормално, сърдечносъдовата система функционира добре, не се натоварва и заболява по-рядко. Налични са специализирани храни, както и хранителни добавки за понижаване на телесното тегло.

В същото време за добро повлияване от терапията пациентът не бива да се подлага на усилено физическо натоварване, разяснява д-р Първанов.

Повече за проявленията на заболяванията на сърдечносъдовата система може да научите от видеото от редовната рубрика на ветеринарна клиника „101 любимци“ в предаването „Дарик кафе“ по Дарик радио – „За животните с любов“, която се излъчва всеки вторник, след 8:00 часа, както и от материала в нашия блог.

Ветеринарна клиника „101 любимци“ провежда кампания МЕСЕЦИ НА КАРДИОЛОГИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ от началото на месец ЮЛИ до края на месец СЕПТЕМВРИ. Повече за кампанията може да научите тук.

Leave a Comment