кожни заболявания

От началото на октомври до началото на месец декември се провежда кампания Месеци на кожни заболявания при домашни любимци. Кампанията има за цел да се обърне по-голямо внимание на дерматологичните заболявания.

За целта в рамките на трите месеца от кампанията във ветеринарна клиника „101 любимци“ може да се възползвате от безплатен дерматологичен преглед. Безплатен е единствено и само прегледът. Консумативи и лекарства се заплащат по ценоразписа на клиниката. Необходимо е предварително записване на час на тел. 0878 925 401.

В предаването „За животните с любов“ в Дарик кафе на Дарик радио д-р Николай Първанов обяви началото на кампанията. Той поясни, че кожните заболявания са типични за топлите месеци. Въпреки захлаждането през октомври те не отшумяват. В рамките на кампанията от изминали години специалистите в клиниката са се натъкнали най-често на краста – това е общо понятие за различни видове кожни заболявания.

Кожните заболявания, срещани при кучетата, поразяват и котките, поясни д-р Първанов. При домашно отглежданите котки шансовете да се разболеят от инфекциозно кожно заболяване са сравнително малки.

Тъй като често алергичните заболявания се проявяват с кожни реакции, е необходимо разграничаване на двата вида заболявания. Повече за алергичните реакции при домашните любимци може да проследите тук.

Leave a Comment