сърдечни заболявания

Месеци на сърдечните заболявания при домашни любимци е профилактична кампания. От началото на месец ЮЛИ до края на месец СЕПТЕМВРИ може да се възползвате от безплатен кардиологичен преглед.

Запишете час за преглед на телефон 0878 925 401.

Безплатен е единствено прегледът. Ако се наложи специализирано изследване или допълнителни изследвания, те се заплащат по тарифите на ветеринарна клиника „101 любимци“.

Сърдечните заболявания може да възникнат дори и при млади домашни любимци. Те не са непременно възрастово обусловени. Възможни са случаи на инфаркт и инсулт дори при домашни любимци, макар че трудно може да се докажат. Ехокардиографията на сърце може да докаже такова състояние, но за инсулт само може да се предполага. Повече за сърдечните заболявания може да прочетете тук.

Котките за съжаление много често имат вродени сърдечни заболявания. Става въпрос за вродени изменения в сърдечния мускул. Често се образуват тромби, които запушват големи кръвоносни съдове. Това състояние се нарича котешки аортен емболизъм. Това състояние е трудно преходно.

Безплатните прегледи за сърдечни заболявания имат за цел ранна диагностика на сърдечносъдовите заболявания при домашните любимци. Колкото по-рано се диагностицират подобни проблеми, толкова по-голям е шансът да се удължи нормалният живот на домашния любимец.

Много е важно да се щадят домашните любимци при високи външни температури. Сериозен проблем за кучетата с гъста козина са разходките в много топлите часове на денонощието през лятото. Стопаните като че ли разбират това и започват да ги извеждат много рано сутрин и късно вечер, когато са отминали горещите вълни. Това е правилното поведение, защото кучетата са чувствителни към топлинен удар. Това е тежко и трудно преходно състояние, при което са възможни сериозни проблеми.

 

 

Leave a Comment